154 ранени полицаи и 111 арестувани демонстранти при протестите във Франция.

...
154 ранени полицаи и 111 арестувани демонстранти при протестите във Франция.
Коментари Харесай

154 ранени и 111 арестувани при протестите във Франция

154 ранени служители на реда и 111 задържани демонстранти при митингите във Франция. Някои от ранените служители на реда са в тежко положение Това съобщи вътрешният министър Жерал Дарманен, представен от БМФ.

Той изрази цялостна поддръжка за полицията, жандармеристите и пожарникарите, които пазят стачкуващите и обществената и частна благосъстоятелност.

Според малкия екран, единствено на днешния митинг в столицата Париж са арестувани 20 души, а минимум трима стачкуващи са били ранени. 

Полицаите употребяват сълзотворен газ, както и гранати с гумени патрони. Няколко от тези гранати удариха група фотографи, отразяващи безредиците.

Вандали хвърлят бутилки, трошат витрини и билбордове.

Припомняме, че протестиращи французи прекъснаха придвижването на коли на основното летище в Париж и полицията употребява сълзотворен газ в други френски градове, до момента в който хиляди хора протестират в следващ ден на стачки и национални демонстрации в четвъртък, пробвайки се да накарат президента Еманюел Макрон да анулира пенсионните промени, които провокираха траяла месеци стихия от публичен яд

Този митинг в сряда беше една от най-шокиращите илюстрации за това по какъв начин проектите на Макрон да увеличи националната възраст за пенсиониране от 62 на 64 години провокираха гнева на служащите

Десет предходни кръга от общонационални стачки и митинги от януари насам не съумяха да накарат Макрон да промени курса и няма признаци от държавното управление му, че 11-ият кръг в четвъртък ще го накара да отстъпи.

Разговорите сред профсъюзните водачи и премиера Елизабет Борн бързо прекъснаха в сряда без пробив, подготвяйки сцената за връщане на протестиращите по улиците.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР